Sık Sorulan Sorular
Çocuk terapilerinde aile desteği çok önemlidir. Terapistimiz, gerekli durumlarda ebeveynlerle iletişim kurar ve süreç hakkında bilgilendirme yapar. Ayrıca, çocuğun ihtiyaçlarına göre ailenin sürece aktif bir şekilde katılımı sağlanır.
Hayır, özel bir hazırlık yapmanız gerekmez. Sadece kendinizi rahat hissetmek ve sorunlarınızı açık bir şekilde paylaşmak için hazır olmanız yeterlidir.
Evet, terapi sürecini dilediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz. Ancak, terapistinizle bunu konuşarak süreci birlikte değerlendirmeniz daha faydalı olur.
Çocuk terapisi genellikle oyun terapisi, sanat terapisi veya çocuklara uygun farklı yöntemlerle gerçekleştirilir. Bu süreçte çocuk kendini ifade ederken aynı zamanda problemleriyle baş etmeyi öğrenir.
Davranışsal problemler, dikkat eksikliği, öğrenme güçlükleri, boşanma süreci, kaygı, korkular, travma ve duygusal sorunlar çocuk terapisi gerektiren durumlardır.
Bazı durumlarda, terapist ergenle bireysel olarak çalışırken, aileyle de görüşmeler yapabilir. Bu, ailenin ergenin yaşadığı zorlukları anlamasına ve çözüm sürecine destek olmasına yardımcı olur.
Bu tamamen sizin ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Bazı durumlarda bireysel görüşmeler yapılırken, bazı seanslara partnerinizle birlikte katılmanız daha faydalı olabilir.
İletişim problemleri, güven sorunları, ayrılık kararları, ebeveynlik sorunları ve aile içindeki çatışmalar gibi durumlar aile ve çift terapisi ile çözümlenebilir.
Cinsel terapi, cinsel işlev bozuklukları, cinsel isteksizlik, vajinismus, erken boşalma ve cinsellikle ilgili kaygılar gibi konularda destek sağlar. Cinsel terapi, bireysel olarak veya partnerinizle birlikte alınabilir.
Bireysel terapi; depresyon, anksiyete, stres, travma, düşük özgüven, yas süreci, öfke kontrolü ve yaşam kalitesini artırmak gibi konularda destek almak isteyen bireyler için uygundur.